exhibition-on-screen-2018

ROYAL OPERA HOUSE: Opera en ballet live vanuit Londen in uw bioscoop

Opera en ballet in de bioscoop: het is een fantastisch fenomeen. Sommigen menen dat een voorstelling in het theater niet te overtreffen is, en misschien is dat ook zo, maar nergens zit je zo dicht op de actie als bij een live-vertoning in de cinema. De dramatiek, de passie, de emoties: op het witte doek worden ze levensecht. Juist door de cameralens die tussen jou en de voorstelling zit, krijg je een blik op het toneel die je zelfs vanaf de duurste rij in het theater niet kunt krijgen. Je kijkt de zangers en dansers recht in het gezicht. Je voelt hun adem, je ervaart hun kunst en talent. Een unieke belevenis.

Royal Opera House brengt in seizoen 2017/2018 weer zes hoogwaardige opera’s en zes meeslepende balletten, zeer divers qua karakter en stijl. Er zijn natuurlijk klassiekers en werken op alom bekende verhalen, zoals Carmen (6 maart) en Manon (3 mei), maar er zijn ook 21ste-eeuwse creaties, zoals de balletten Alice’s Adventures in Wonderland (23 oktober) en The Winter’s Tale (28 februari), beide van het duo Christopher Wheeldon en Joby Talbot. Er kan gelachen worden om Mozarts grappen in Die Zauberflöte (20 september), er kan gehuild worden bij de tragische finales van La Bohème (3 oktober) en Rigoletto (17 januari), en er kan gefeest worden tijdens een bijzonder eerbetoon aan Leonard Bernstein (27 maart), die in 2018 precies honderd jaar geleden werd geboren. The Nutcracker (5 december) bezorgt ons een witte decembermaand en Swan Lake (12 juni) geeft het seizoen een sprookjesachtig einde.

The Royal Opera en The Royal Ballet zijn gezelschappen van internationale statuur. De affiches voor komend seizoen glanzen dan ook van de sterrennamen. Neem Tosca (7 februari), waarin Adrianne Pieczonka, Joseph Calleja en Gerald Finley de drie hoofdrollen bezetten. Een cast die je alleen bij absolute tophuizen aantreft. Hetzelfde geldt voor Macbeth (4 april). De zangersgroep in Verdi’s meesterlijke opera op het gelijknamige Shakespeare-drama wordt aangevoerd door de Russische superster Anna Netrebko, met naast haar onder anderen echtgenoot Yusif Eyvazov.

In Nederland zijn de Londense voorstellingen in maar liefst 60 bioscopen live te beleven. We wensen u een enerverend cinemaseizoen, vol oorstrelende zang en muziek en oogverblindende dans!

Voor meer informatie bezoek www.royaloperahouse.nl 


© exhibitiononscreen.nl 2018